1η Ημερίδα Ενημέρωσης του LIFE ATIAS στην Καστοριά

Tην Παρασκευή 31-01-2020, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, διοργάνωσε ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Αντιμετώπιση της απειλής των εισβλητικών ειδών στη Βόρεια Ελλάδα, μέσω της ανάπτυξης συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και πληροφοριών για θηλαστικά» (LIFE ATIAS – LIFE18 NAT/GR/000430), στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.  Στην ημερίδα έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από όλους τους εταίρους του προγράμματος αλλά και μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Τη συνάντηση άνοιξε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Δημήτριος Μπακαλούδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, προχωρώντας έπειτα σε μια εκτενή παρουσίαση του προγράμματος. Ακολούθησαν διαλέξεις έγκριτων επιστημόνων, οι οποίοι κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού με την ανάπτυξη του εν λόγω θέματος.

 Συγκεκριμένα, αναπτύχθηκαν ζητήματα που αφορούσαν  τις επιπτώσεις της εισβολής των χωροκατακτητικών – ξενικών ειδών σε ένα οικοσύστημα, αλλά και την εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης της εισβολής του αμερικανικού μινκ στη Βόρεια Ελλάδα. Τέλος, δόθηκε έμφαση στη σημασία της εμπλοκής της τοπικής κοινωνίας για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

 Στη συνέχεια, ακολούθησε μια άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση, με κοινό και ομιλητές να ανταλλάσσουν απόψεις και προτάσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.